8 znakova da imate manjak magnezija

Nedostatak magnezija može se manifestirati na različite načine i smatra se prilično čestom modernom pojavom ili čak problemom. Ako ste upoznati sa znakovima ove vrste nedostatka, vrlo brzo možete otkriti nedostaje li vam i magnezij. Ovo je 8 najčešćih znakova nedostatka ovog važnog minerala. Možda će vas neko od spomenutih potpuno iznenaditi pa ćete mu ubuduće posvetiti još više pažnje.

1. Grčevi mišića

Jedan od najčešćih znakova nedostatka magnezija su grčevi u mišićima, slabost i napetost mišića. Svima nam je poznat onaj “teški” osjećaj nakon vježbanja, trčanja ili nakon malo duže šetnje. Upravo je to pokazatelj nedostatka magnezija. Potreba za magnezijem još je veća zbog nagomilanog stresa. Upravo zbog njega naše tijelo troši sav magnezij koji smo uspjeli unijeti hranom.

2. Loše spavanje i umor

Ako imate problema s nesanicom, pokušajte popiti magnezij prije spavanja. To dokazano poboljšava kvalitetu noćnog odmora. Kada imate manjak magnezija, ujutro se uvijek budite umorni – čak se možete osjećati kao da uopće niste spavali.

3. Razdražljivost

Uspijete li održati normalnu razinu magnezija u tijelu, možete biti znatno aktivniji tijekom dana, a razdražljivost je smanjena. Magnezij je odličan za smanjenje umora i umora, ravnotežu elektrolita, rad živčanog sustava i oslobađanje metaboličke energije. Osjećaj umora i razdražljivosti cijelo vrijeme nije samo neugodan, već je i prilično očit znak da imate manjak magnezija.

4. Zatvorenost

Ako vaš probavni sustav ne radi najbolje, dobro je razmisliti o magneziju. Za zatvaranje je vjerojatno kriv i nedostatak istog. Ova vrsta minerala može savršeno opustiti crijeva i ublažiti zatvor.

5. Problemi s kostima

Magnezij je vitalan za zdravlje mišića. Važan je i za očuvanje zdravlja kostiju. Jeste li znali da ga je čak 64% pohranjeno u kostima?

 

6. Stalna želja za čokoladom

Činjenica je da vaše tijelo najbolje zna što mu treba, pa ga trebate slušati. Odličan izvor magnezija je, primjerice, tamna čokolada. Čak 24% preporučenog dnevnog unosa magnezija nalazi se u jednoj liniji.

7. Česte glavobolje

Nekoliko je razloga za pojavu glavobolje. Među njima je niska razina magnezija u vašem mozgu.

8. Trzanje oka

Trzanje očiju također je jedan od najčešćih znakova nedostatka magnezija. To je simptom povezan sa sposobnošću magnezija da regulira kretanje mišića. Dakle, kada vam nedostaje, možete doživjeti grčeve mišića – uključujući grčeve očnih mišića.

U obliku kapsula ili praha

Ako ste čitajući članak naišli na sličnosti s vašim osjećajem, vrlo je vjerojatno da i vama nedostaje magnezija. Ovaj mineral vrlo je lako unijeti u organizam u obliku hrane ili dodataka prehrani. Osobito u trenucima kada ste pod velikim fizičkim ili psihičkim stresom, mudro je posegnuti za magnezijem u obliku tableta. Na desnoj strani možete pronaći neke od naših prijedloga za dodatke prehrani sa sadržajem magnezija.

Magnezij možete kupiti i u našoj online trgovini (naša ponuda magnezija nalazi se desno).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Košarica
Vaša košarica je prazna
Počnimo kupovati!
Započnite kupnju
0