Kolačići i oglašavanje

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo kada posjetite našu online trgovinu i ne štete vašem hardveru ili softveru. Njihova pohrana je pod potpunom kontrolom preglednika koji koristite. To može ograničiti ili onemogućiti pohranjivanje kolačića po želji.

Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni.

Online trgovina extenlab.hr za svoj rad koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke, već prate aktivnosti posjetitelja online trgovine s ciljem pružanja boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem internetske stranice posjetitelji pristaju na njihovu upotrebu.

Zaštita osobnih podataka

Općenito

Obvezujemo se čuvati povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika online trgovine. Prikupljene osobne podatke koristit ćemo isključivo za pružanje naših usluga (slanje naručenih proizvoda, obavještavanje o novostima i akcijama i sl.). Poštujemo povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika naše online trgovine te ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako bismo ih zaštitili od bilo kakvog kršenja i zlouporabe. Osobni podaci korisnika jedno su od područja kojem pridajemo iznimnu brigu i pažnju, budući da smo svjesni osjetljive prirode ovog područja.

Korištenje osobnih podataka

Za potrebe pružanja usluga koje nudimo prikupljamo, upravljamo, obrađujemo i pohranjujemo sljedeće korisničke podatke:

  • ime i prezime
  • adrese za dostavu
  • email adresa (korisničko ime)
  • lozinku u šifriranom obliku
  • kontakt telefon
  • zemlja prebivališta
  • ostale podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrasce u online trgovini
  • ostale podatke koje korisnik dobrovoljno naknadno unese u svoj profil

Ponuditelj nije odgovoran za ispravnost, cjelovitost i ažurnost podataka koje su pružili korisnici.
Ponuditelj ne prosljeđuje podatke trećim stranama, osim dobavljačima s kojima ponuditelj ima sklopljen ugovor o zaštiti osobnih podataka i koji su ugovorom obvezani poštovati iste standarde zaštite osobnih podataka kao i ponuditelj.
Ponuditelj prikuplja osobne podatke uz izričitu suglasnost pojedinaca.

Svrha uporabe

Osobni podaci dobiveni putem online trgovine extenlab.hr u svrhu obavljanja online kupnje koriste se isključivo u svrhu izvršenja i dostave narudžbe.

Suglasnost za pohranu, obradu i prijenos osobnih podataka Sudjelovanjem u nagradnim igrama ili prijavom na newsletter putem e-maila korisnik ovlašćuje Extenlab s.r.o. obrađivati i čuvati dostavljene osobne podatke, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Davanjem privole korisnik ovlašćuje Extenlab s.r.o., kao voditelja zbirke osobnih podataka, da prikupljene osobne podatke obrađuje u svrhu uzorkovanja, anketiranja i statističke obrade podataka, utvrđivanja korištenja usluga, prilagođavanja ponude i segmentaciju, za istraživanje tržišta, za informiranje o ponudi, novostima i pogodnostima, za slanje newslettera putem e-maila, telefonskog broja ili Facebook Messengera i drugog reklamnog materijala.

Extenlab s.r.o. može obrađivati navedene podatke za vlastite potrebe do povlačenja privole zahtjevom za brisanjem osobnih podataka iz baze podataka, au suprotnom samo onoliko dugo koliko je to nužno za postizanje svrhe za koju su podaci prikupljeni, tj. 3 mjeseca za sudionike nagradne igre, 10 godina za dobitnike nagradne igre i dok se pretplatnik ne odjavi s newslettera. Tijekom upravljanja osobnim podacima pojedinac ima mogućnost pregleda i ažuriranja podataka u bazi podataka na zahtjev.

Pojedinac se u svakom trenutku može odjaviti od primanja poruka putem pojedinih komunikacijskih kanala. Pretplatu možete odjaviti slanjem poruke na naš email: info@extenlab.com.

Provedba politike privatnosti

Tvrtka Extenlab s.r.o. je regulirala zaštitu osobnih podataka sukladno Pravilniku o zaštiti osobnih podataka.
Sve osobe zaposlene u tvrtki, bilo na puno radno vrijeme ili na temelju naknade za uslugu, koje imaju pristup osobnim i drugim podacima korisnici su upoznati s odredbama Pravilnika o zaštiti osobnih podataka i dužnošću čuvanja tajnosti osobnih i drugih podataka, te su dužni pridržavati se ovih odredbi o zaštiti tajnosti osobnih i drugih podataka korisnika online trgovine.  Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka vrijedi na neodređeno vrijeme i nakon prestanka odnosa s tvrtkom.

Registrirani korisnici mogu prestati koristiti internetsku trgovinu u bilo kojem trenutku i mogu otkazati svoju registraciju. To učine pismenom obaviješću o opozivu registracije. Prije podnošenja izjave o poništenju registracije, korisnik je dužan podmiriti Extenlab s.r.o. sve dospjele obveze proizašle iz kupnje u online trgovini. Tvrtka će u okviru ove politike privatnosti čuvati povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine i u slučaju otkazivanja registracije.

Obavijesti o statusu narudžbe: Zadržavamo pravo obavijestiti vas putem SMS-a na telefonski broj koji ste unijeli tijekom postupka naručivanja kada je vaša narudžba otpremljena ili kada bude spremna za osobno preuzimanje. Ako artikli nisu preuzeti više od 5 dana, zadržavamo pravo da vas na navedeni broj telefona nazovemo i podsjetimo o preuzimanje proizvoda.

Obavijesti: Nakon prijave za primanje obavijesti, vaše ime, telefonski broj i adresa e-pošte koristit će se uz vaše dopuštenje u promotivne svrhe dok ne otkažete pretplatu na obavijesti. Prijavljeni ste za primanje obavijesti samo ako je poseban okvir koji vam omogućuje da se prijavite za obavijesti označen kada naručite.

Iz baze primatelja obavijesti možete se u svakom trenutku odjaviti porukom na info@extenlab.com, ili klikom na vezu “Otkaži pretplatu ovdje” na dnu promotivnih e-poruka.

Kolačići za prijavu i registraciju

Ako imate račun i prijavite se u našu online trgovinu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, sustav će dodati nekoliko kolačića koji spremaju unesene podatke. Kolačići za prijavu traju dva dana, a opcije kolačića godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša će prijava trajati dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Statistika

Google Analytics
Na web stranici koristimo uslugu Google Analytics za upravljanje statistikom posjećenosti.

Oglašavanje

Facebook Pixel
Koristimo Facebook piksel na web stranici za korištenje remarketinga i ciljanih oglasa

Onemogućavanje kolačića

Vi odlučujete hoćete li dopustiti pohranu kolačića na vašem uređaju. Postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u vašem internetskom pregledniku.

Za informacije o postavkama kolačića odaberite internetski preglednik koji koristite.

Ako promijenite ili izbrišete datoteku kolačića svog preglednika, promijenite ili nadogradite svoj preglednik ili uređaj, možda ćete trebati ponovo onemogućiti kolačiće. Postupak upravljanja i brisanja kolačića razlikuje se od preglednika do preglednika. Ako vam je pritom potrebna pomoć, možete pogledati pomoć korisnicima preglednika.