Dostava i plaćanje

Naš ugovorni partner za dostavu je GLS, ali extenlab.hr zadržava pravo odabira druge dostavne službe ukoliko se narudžba može izvršiti učinkovitije.

Pakete dostavljamo u sljedeće zemlje:

  • Hrvatska (3,65 €)
  • Slovenija (3,65 €)
  • drugdje (po dogovoru)

Proizvodi u online trgovini extenlab.hr možete platiti:

Pouzećem – dakle plaćate dostavnoj službi kada vam isporuči robu. Trošak dostave već je uključen u ukupnu vrijednost narudžbe. U slučaju plaćanja pouzećem dodatno ćemo Vam naplatiti 1€ zbog dostavne službe. Plaćanje pouzećem moguće je samo za narudžbe u vrijednosti do 50€. Zadržavamo pravo tražiti plaćanje unaprijed u slučaju da opravdano smatramo da bi moglo doći do neplaćanja ili neprimanje paketa.

Plaćanje po predračunu – kod odabira plaćanja po predračunu, dobit ćete predračun odn Potvrda narudžbe, na kojem ćete imati sve podatke za plaćanje: iznos uplate, transakcijski račun, referencu/referencu (00 i broj naloga, npr. 00 1000012345) i svrhu uplate. Prilikom odabira plaćanja po predračunu plaćate naručenu robu s općim nalogom BN 02 (uplatnica). Najbrži i najlakši način uplate depozita je putem vaše online banke (Klik, Abanet, Bank@Net, Link…), ali možete uplatiti i u bilo kojoj banci ili pošti. Nakon izvršene uplate možete nam poslati potvrdu uplate na našu e-mail adresu info@extenlab.com, jer su sve procjene do potvrde uplate samo informativne prirode.

Plaćanje kreditnom karticom – plaćate svojom kreditnom karticom (Mastercard, Visa, itd.). Plaćanje se vrši izravno u našoj online trgovini. Svi podaci o plaćanju su strogo zaštićeni i šifrirani. Također se ne pohranjuju nigdje u našem sustavu kako bi se spriječila zlouporaba.

Plaćanje PayPal-om – možete platiti i putem PayPala. Plaćanje vršite tako da označite plaćanje s PayPal i zatim ste preusmjereni na PayPal gdje se prijavite i izvršite plaćanje.

Narudžbe

Za narudžbu u online trgovini extenlab.hr nema potrebe za registracijom. Ako želite obaviti kupnju, potrebno je samo ispuniti točne podatke prilikom narudžbe. Extenlab doo također može odbiti narudžbu ako utvrdi da je ne može izvršiti pod zadanim uvjetima. Kupac se o tome unaprijed informira i navodi razloge odbijanja narudžbe, naravno ako je to moguće. Narudžba robe smatra se potvrdom kupoprodajnog ugovora. Nakon završetka procesa narudžbe, kupac prima podatke o narudžbi na navedenu e-mail adresu. Obično primatelj primi elektroničku obavijest unutar 5 minuta, ali nije neobično da proces traje nešto duže zbog različitih postavki klijenata elektroničke pošte. Kupac također dobiva elektroničku obavijest kada su proizvodi otpremljeni. U slučaju da ste naručili proizvode koje iz nepredviđenih razloga ne možemo isporučiti u obećanom roku, obavijestit ćemo Vas o novom roku isporuke putem navedenih kontakt podataka.

Otkazivanje narudžbe

Zaprimljene narudžbe putem online trgovine extenlab.hr kupac može otkazati bez dodatnih troškova sve dok ne primi e-mail da je narudžba već otpremljena i poslana iz internet trgovine extenlab.hr.

Obavijest o otkazivanju narudžbe moguća je isključivo putem e-maila na adresu info@extenlab.com. U e-mailu je potrebno navesti sljedeće podatke:
– U predmetu poruke: Otkazivanje narudžbe
– U sadržaju poruke: a) ime i prezime kupca, b) adresa kupca, c) broj narudžbe

Također možete otkazati narudžbu odgovorom na e-mail potvrde narudžbe.

Vraćanje proizvoda

Kupac ima pravo nekorišteni, neoštećeni proizvod u originalnom, neotvorenom pakiranju vratiti na adresu prodavatelja u roku od 14 dana od primitka proizvoda, bez navođenja razloga.

Pošiljku je potrebno poslati preporučenom poštom te pismeno obavijestiti prodavatelja o povratu + navesti broj za praćenje paketa. Nakon primitka povrata, prodavatelj će pregledati proizvod, obavijestiti kupca i vratiti mu iznos kupnje na način na koji ga je primio (Paypal, TRR, kreditna kartica). Prodavatelj zadržava pravo zadržati iznos poštarine koju je morao platiti za slanje proizvoda kupcu.

Reklamacija proizvoda, oštećen proizvod

U slučaju da kupac primi oštećen proizvod koji je iz bilo kojeg razloga neupotrebljiv, dužan je odmah obavijestiti pošiljatelja i priložiti slike na kojima se vidi oštećenje ili greška je vidljiva – putem e-maila na info@extenlab.com. Prodavatelj će kupca obavijestiti o dugotrajnom postupku i predložiti odgovarajuća rješenja (zamjena proizvoda, povrat novca).

Cijene
Sve cijene na web stranici izražene su u eurima (EUR). Sve cijene prikazane na web stranici podložne su promjenama bez prethodne najave.
Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku kada ponuđač zaprimi narudžbu, odnosno elektroničkom porukom poslanom na e-mail adresu kupca. Od ovog trenutka sve cijene i ostali uvjeti obvezuju i za ponuđača i za kupca.

Sve cijene uključuju PDV, osim ako je izričito drugačije navedeno.  Cijene su važeće u trenutku zaključivanja narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene se primjenjuju u slučaju plaćanja prema gore navedenim načinima plaćanja i pod gore navedenim uvjetima.

Unatoč iznimnim nastojanjima da se osiguraju najnoviji i točni podaci, može se dogodit, da su informacije o cijenama netočne. U tom slučaju ili u slučaju da se cijena artikla promijeni tijekom obrade narudžbe, extenlab.hr će omogućiti kupcu da odustane od kupnje.

Popusti, promotivni kodovi i slično u pravilu se ne zbrajaju.

Sredstva uplaćena po poklon bonovima, bonusima i predračunima se ne nadoknađuju. Poklon bonovi i bonus kodovi za popust ne mogu se zamijeniti za gotovinu.

Ponuditelj

Vlasnik web stranice extenlab.hr je Extenlab s.r.o., Múkovská 1337/20, Čachtice, Slovačka, PDV ID: 55875858.

Naši poslovni prostori u Sloveniji nalaze se na adresi Ulica Roberta Hvalca 8, Maribor.

Praćenje narudžbi

Nakon slanja svoju narudžbu možete pratiti na linku u podnožju online trgovine “praćenje pošiljaka”, gdje upisujete broj paketa.

Odrješenje od odgovornosti

Vlasnik internet trgovine extenlab.hr ulaže maksimalne napore kako bi osigurala ažurnost i točnost podataka objavljenih na web stranici extenlab.hr. Unatoč tome, pa se mogu dodati svojstva artikla, ali se cijena mijenja tako brzo, da upravljanje ne uspije popraviti podatke na spletnim stranama. U tom slučaju upravitelj će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu odustajanje od narudžbe ili zamjenu naručene robe. U slučaju da posjetitelj web stranice smatra da su podaci prikazani netočno, uvijek nas možete obavijestiti.

Sigurnost

Ponuditelj osigurava sva potrebna tehnološka i organizacijska rješenja za potpunu sigurnost kupovine. Sigurnost kupnje također osiguravamo uvažavajući sve važeće zakonske obveze i preporuke slovenske i međunarodne udruge potrošača.

Pritužbe i sporovi

Ponuditelj se pridržava važećih zakona o zaštiti potrošača. Ponuditelj se svim silama trudi ispuniti svoju dužnost pružanja učinkovitog sustava rješavanja prigovora.

U slučaju problema, kupac može pisati e-mail na info@extenlab.com. Postupak obrade pritužbe je povjerljiv.

Ponuditelj je svjestan da je ključno obilježje potrošačkih sporova nesrazmjer između ekonomske vrijednosti tužbenog zahtjeva i vremena i troškova rješavanja spora, što je ujedno i velika prepreka potrošaču u pokretanju spora pred sudom. Upravo zbog toga ponuditelj nastoji na najbolji mogući način rješavati mogući spor sporazumno.