Što je glukomanan i pomaže li kod mršavljenja?

Glukomanan je također poznat kao konjak. To je biljka koja uspijeva u Aziji. Ima škrobni korijen koji se koristi za izradu iznimno bogatog izvora topivih dijetalnih vlakana. Iako mnogi ne poznaju ovu vrstu gomolja ili nikad nisu čuli za nju, njegova popularnost sve je veća zbog pozitivnih iskustava i istraživanja o utjecaju na zdravlje.

U nastavku predstavljamo neke od ključnih prednosti glukomanana, posebice njegov utjecaj na mršavljenje.

Najveće prednosti glukomanana

Jedna od najvećih prednosti korištenja glukomanana je gubitak težine. Istraživanja su pokazala da uzimanje prije obroka s visokim udjelom ugljikohidrata učinkovito smanjuje sadržaj ugljikohidrata – snižavajući razinu hormona gladi grelina.

Glukomanan također uspješno snižava razinu i kolebanje šećera u krvi te poboljšava osjetljivost na inzulin i smanjuje razinu kolesterola u krvi. Djeluje kao probiotik, otklanja zatvor i poboljšava peristaltiku crijeva.

Za mršavljenje i regulaciju crijevne peristaltike

Konjak sadrži malo kalorija i iznimno visok udio topivih vlakana. Stoga može biti odlično sredstvo za postizanje vitkosti tijela. Pritom treba naglasiti da se glukomanan mora kombinirati sa zdravom prehranom i redovitom tjelovježbom. Zbog svog kemijskog sastava, konjak djeluje i kao probiotik, odnosno učinkovito potiče rast zdrave crijevne mikroflore. U organizmu se ne razgrađuje pa nakon ingestije neprobavljen putuje do debelog crijeva.

Kao probiotik izuzetno blagotvorno djeluje na:

  • bolju probavu,
  • zdravlje kardiovaskularnog i imunološkog sustava,
  • zdrave razine kolesterola,
  • učinkovito smanjenje upalnih i autoimunih reakcija,
  • sprječavanje rizika od debljanja,
  • smanjen odgovor na stres.

U obliku kapsula ili praha

Glukomanan je dostupan u obliku kapsula ili praha. Potonji se mogu umiješati u smoothije, kašu ili tjesteninu od cjelovitih žitarica. Uz redovito i dosljedno uzimanje, ne zaboravite da nigdje u svijetu ne postoji čarobni lijek za mršavljenje, dodaci prehrani mogu vam samo dodatno pomoći. Vrlo je važno osigurati zdrave navike u svim područjima svog života.

Glukomanan možete kupiti i u obliku kapsula u našoj online trgovini (proizvod desno).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Košarica
Vaša košarica je prazna
Počnimo kupovati!
Započnite kupnju
0