Saccharomyces boulardii je nepatogeni kvasac, koji je otporan na želučanu kiselinu i antibiotike, zato ga možemo konzumirati i istovremeno s njima. Brzo se razmnožava u crijevima, pogotovo ako je mikrobiota poremećena.
Poseban sastav probiotika ima nekoliko karakteristika:
- Sadrži liofilizirani specifični soj kvasca Saccharomyces cerevisiae var. bulardii I-3799, kojoj su dodana dva prebiotika: inulin i guar guma.
- Prebiotici su tvari koje u crijevima stvaraju pogodno okruženje za rast i razvoj korisnih crijevnih mikroorganizama. Liofilizacija je proces sušenja zamrzavanjem. Time se čuva vijabilnost kvasca, a specifičnost sojeva proizvođač je dokazao DNA fingerprint karakterizacijom. Riječ je o analitičkom postupku kojim se precizno utvrđuje vrsta kvasca (njegov genetski zapis) te istovremeno dokazuje da u proizvodu nema drugih mikroorganizama.
- Svojom kontrolom kvalitete NOW Foods također osigurava primjerenost deklariranog sadržaja kvasca do isteka roka trajanja.
Recenzije
Još nema recenzija.